Veilig en betrouwbaar Crypto verhandelen

Tips
&
Tricks

Verantwoordelijk beleggen in Crypto

Beleggen is het investeren van geld met het idee dat die investering in de toekomst meer waard wordt. Er worden veel verschillende diensten aangeboden voor beleggen zoals bijvoorbeeld aandelen, vastgoed of Cryptocurrencies. De vraag aan u is, wanneer past beleggen in Cryptocurrencies in uw situatie, en waar moet u op letten?

Wel of niet beleggen

Beleggen is niet voor iedereen weggelegd. Ons advies is om alleen te beleggen met geld dat u kunt missen. U moet natuurlijk rond kunnen komen, denk bijvoorbeeld aan uw huur, auto of boodschappen. U kunt natuurlijk beleggen met uw spaargeld, wat veel mensen doen. U moet niet vergeten dat u naast uw spaargeld ook een buffer nodig heeft voor onvoorziene omstandigheden. Heeft u genoeg spaargeld opgebouwd die hoger is dan uw minimum buffer, dan kunt u uw extra geld met risico gaan beleggen in Cryptocurrencies. Berekend eerst voor uzelf van tevoren wat een goed bedrag is zodat u uw minimumbuffer nog overhoud.

Beleggen of vastzetten

De keuze tussen het beleggen of vastzetten van uw vermogen hangt van een aantal zaken af. U kunt natuurlijk risico’s nemen door te investeren in één Cryptocurrency, of minder risico nemen door uw vermogen in meerdere Cryptocurrencies te verspreiden. Het is ook mogelijk om uw Cryptocurrencies vast te zetten, in bijvoorbeeld een Crypto spaarrekening, uw Crypto te Staken, of uit te lenen. Hierbij moet u nagaan, hoe lang u uw vermogen kunt vastzetten, en wat de prijs van deze Cryptocurrency in de toekomst zal doen.

Opbrengst

U kunt beleggen in Cryptocurrencies of opties hierop, deze kunt u kopen en verkopen wanneer u wilt. U kunt ook kiezen voor een vaste vorm van opbrengst door gebruik te maken van Uitlenen, Yield Farming of Staking. Vaak is de vuistregel: Hoe meer winst u kunt behalen, hoe groter het risico.

Rente of Rewards  

Bij bepaalde vormen van het beleggen in Cryptocurrencies krijgt u, na een bepaalde vooraf afgesproken tijd, een vergoeding in de vorm van rente of dividend.

Bij het uitlenen van Cryptocurrencies krijgt u rente over de tijd dat u uw Cryptocurrencies uitleent.

Bij het Staking krijgt u een deel van de rewards uitbetaald voor alleen het houden van bepaalde Cryptocurrencies.

Bij Yield Farming krijgt u rewards uitbetaald voor het vastzetten van uw Cryptocurrencies.

Winst op de Crypto koers

Bij veel Cryptocurrencies beleggers zit de opbrengst in de stijging van de koers. Dit betekent dat u uw Cryptocurrencies voor meer geld verkoopt dan u ervoor heeft betaald. Het kan voorkomen dat u minder terugkrijgt voor uw Cryptocurrencies, dan lijd u verlies.

Sommige Cryptobeleggingen geven geen rente of rewards, hierbij is alleen de stijging van de koers de basis voor uw rendement. Het rendement is de opbrengst van uw belegging uitgedrukt in procenten.

De prijzen van Cryptocurrencies zijn volatiel en prijsschommelingen komen vaak voor.

Kosten bij een online Crypto Exchange

Als Crypto belegger kan het zijn dat u gebruik gaat maken van één van de online Crypto Exchanges. Deze Crypto Exchanges rekenen kosten voor het gebruik van het platform. Deze kosten worden uitgedrukt in Fees, oftewel commissies. Op onze website kunt u een overzicht vinden van alle Fees per Crypto Exchange. Dubbelcheckt u nog altijd de website van de Crypto Exchange voor de huidige Fees.

Bereid u goed voor

Overweegt u te gaan beleggen in Cryptocurrencies, bereid u dan goed voor. Doe goed onderzoek naar de Cryptocurrencies die u wilt kopen. Onze website geeft geen beleggingsadvies, en heeft geen vergunning van de AFM. Dit zijn financiële adviseurs die zich moeten houden aan strenge regelgeving en voorwaarden.

Het kan zijn dan bloggers of influencers ervaringen met u delen zonder u specifiek advies te geven, hiermee vallen zij niet onder het toezicht van het AFM. Het is mogelijk dat deze bloggers of influencers worden betaald door een derde partij om bepaalde Cryptocurrencies aan te prijzen. Wees bewust van de risico’s die u neemt wanneer u begint met beleggen in Cryptocurrencies, u bent zelf verantwoordelijk voor de gevolgen.

Zorg dat u vooraf uw wensen voor het beleggen in Cryptocurrencies op een rij zet, en doe een risicoanalyse. Laat u vooraf goed informeren, zo komt u niet voor verassingen te staan.

Bent u klaar om te beleggen in crypto?

Vind via onderstaande link onze beste online Crypto Exchanges van dit moment.

Of