Veilig en betrouwbaar Crypto verhandelen

Tips
&
Tricks

Veilig op een Crypto Exchange

De cryptowereld groeit snel en trekt niet alleen enthousiastelingen, beleggers en investeerders aan, maar ook oplichters en hackers die willen profiteren van deze hausse. Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie met betrekking tot de beveiliging van uw account. Het is voor u als belegger belangrijk dat uw crypto vermogen veilig is, en niet de dupe wordt van een hack of diefstal. Hieronder kunt u vinden wat u kunt doen om uw account op een online Crypto Exchange te beveiligen.

Hoe kunt u de beveiliging van uw account verbeteren

Het beveiligen van uw digitale vermogen is een belangrijke verantwoordelijkheid. Het advies is dan ook dat u onmiddellijk na het registreren van uw account de aanbevolen beveiligingsmaatregelen uitvoert.

Hier zijn enkele aanbevolen veiligheidsmaatregelen om uw account te beveiligen en de kans op een hack van uw account te verkleinen.

 • Beveilig uw account met een sterk wachtwoord.
  Een sterk wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten (hoe meer tekens, hoe sterker het wachtwoord) die een combinatie zijn van letters, speciale tekens en cijfers. Wachtwoorden zijn doorgaans hoofdlettergevoelig, dus een sterk wachtwoord moet zowel hoofdletters als kleine letters bevatten.
 • Maak uw accountgegevens, zoals uw e-mailadres en andere informatie, aan niemand bekend.
  Voordat een Crypto-asset van uw account kan worden afgeschreven, moet u er rekening mee houden dat hiervoor e-mailverificatie en Google-authenticatie (2FA) vereist zijn. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u ook uw geregistreerde e-mailaccount beveiligt.
 • Zorg altijd voor een apart en sterk wachtwoord voor uw e-mailaccount dat is gekoppeld aan uw Exchange account.
  Er wordt ten zeerste aangeraden dat dat de wachtwoorden voor uw e-mailinaccount en Exchange account verschillend zijn. Volg de wachtwoordaanbevelingen zoals hierboven beschreven.
 • Koppel uw accounts zo snel mogelijk met Google Authenticator (2FA).
  Aanbevolen is om direct na het maken van uw account deze te koppelen aan de Google Autheticator. Er wordt aangeraden om voor uw e-mailaccount ook een 2FA te activeren.
 • Gebruik de online Exchange niet op een onbeveiligde openbare wifi-verbinding.
  Gebruik een beveiligde draadloze verbinding, zoals een 4G/LTE mobiele verbinding vanaf uw smartphone, als u uw laptop in het openbaar moet gebruiken om handelsactiviteiten uit te voeren. U kunt ook overwegen de officiële App te downloaden om onderweg te handelen.
 • Vergeet niet om handmatig uit te loggen.
  Vergeet niet om handmatig uit te loggen bij uw account wanneer u voor een langere tijd niet achter uw computer zit.
 • Overweeg een inlogwachtwoord, veiligheidsslot of Face ID.
  Overweeg deze toe te voegen aan uw smartphone/desktop/laptopcomputer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw apparaat en de inhoud ervan.
 • Gebruik de functie voor automatisch invullen niet en sla geen wachtwoorden op in uw browser.
 • Antivirus.
  Installeer een gerenommeerd antivirussysteem (betaalde en geabonneerde versies worden sterk aanbevolen) op uw pc. Doe uw best om regelmatig een grondige systeemscan uit te voeren op mogelijke virussen op uw pc.
 • Pas op voor Phishing.
  Een veelgebruikte methode die aanvallers of hackers gebruiken, is “spear-phishing” om individuen te targeten die aangepaste e-mails en/of sms-berichten ontvangen van een “vertrouwde” bron over plausibele campagnes en promoties, met een link die leidt naar een nep-bestemmingspagina van de bedrijfswebsite die eruitziet als een legitiem bedrijfsdomein. Hun uiteindelijke doel is om de inloggegevens te verkrijgen om toegang te krijgen tot uw account en deze te beheren

Een ander type phishing-aanval is het gebruik van phishing-bots, bij dit type komt een verzoek komt van een “support”-app – die doet alsof hij helpt – en aan u voorstelt een ondersteuningsformulier in te vullen via Google-bladen in een poging gevoelige informatie te verkrijgen, zoals geheime vragen of password recovery informatie.

Afgezien van phishing-scams via e-mail en sms, moet u ook potentiële fraude van communitygroepen of chatrooms op sociale media zorgvuldig beoordelen. Zelfs als ze er normaal of legitiem uitzien, is het belangrijk om de bron, afzender en bestemmingspagina nauwkeurig te onderzoeken door de link grondig te controleren en waakzaam te zijn op elk teken voordat u verder gaat met klikken.

 • Stel een anti-phishingcode in.
  De meeste Crypto Exchanges, die mails versturen, hebben een anti-phishing-codefunctie. Deze helpt u bij het bepalen of de e-mail die u ontvangen heeft een officieel e-mailbericht van het platform is.
 • Gebruik alleen de klantenservice via de officiële website van de Crypto Exchange.
  Zoek alleen hulp bij de klantenondersteuning op de officiële website voor uw problemen en meld elke verdachte activiteit onmiddellijk, inclusief maar niet beperkt tot e-mails, sms-berichten, sociale-mediagroepen en/of chats.
 • Authenticiteit controleren.
  De veiligheid van uw account en vermogen heeft altijd de hoogste prioriteit. Om u te helpen bij het controleren van de authenticiteit van uw bronnen (bijv. telefoonnummers, e-mails en URL’s), kunt u vaak via de Online Exchanges een Authenticiteitscheck doen.

Bent u klaar om te beleggen in crypto?

Vind via onderstaande link onze beste online Crypto Exchanges van dit moment.

Of