Binance Coin Blockchain gehackt

De Blockchain van Binance coin (BNB) is getroffen door een hack. Over de schade van de hack wordt nog hevig gespeculeerd.

De BNB-blockchain werd tijdelijk stopgezet nadat er zich “onregelmatige activiteit” voordeed, inmiddels is de blockchain weer hervat. Volgens Binance had een exploit invloed op een bridge tussen de Beacon Chain en Smart Chain. De exploit zorgde voor extra BNB, het gaat dus niet om BNB afkomstig van gebruikers, maar om nieuw aangemaakte BNB. Volgens de CEO van Binance is er ongeveer 100 miljoen dollar aan BNB gestolen. Over het exacte bedrag wordt nog gespeculeerd. Zo melden verschillende Experts dat de werkelijke schade waarschijnlijk hoger ligt. Er word door verschillende experts aangegeven dat het totaal bedrag rond de $550 miljoen ligt. SlowMist geeft in onderstaande tweet aan het om meer dan een half miljard dollar gaat.

Bronnen geven aan dat een groot deel van de buitgemaakte BNB is bevroren, het gaat hier om ongeveer $430 miljoen. De hacker is erin geslaagd ongeveer $110 miljoen van de Binance Smart Chain te afgehaald en hebben omgezet in andere Cryptocurrencies. Van deze andere Cryptocurrencies is er ongeveer $6,5 miljoen dollar aan USDT bevroren. De Hacker heeft momenteel nog toegang tot ongeveer $83,3 miljoen aan Cryptocurrencies waaronder Ethereum en Aave Ethereum.