Kraken

Beoordeeld met een 4,5/5

Kraken

Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie die u nodig hebt om een juiste keuze te maken tussen alle Crypto Exchanges. Het blijft lastig om de juiste Crypto Exchange te vinden die bij u past. We hebben voor u alle Crypto Exchanges op een rij gezet op onze Homepage, maar wij begrijpen als geen ander dat u als beginnend belegger graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Na het lezen van deze pagina weet u of de Kraken online Crypto Exchange past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Inleiding

Kraken is opgericht in 2013 en is gevestigd in Amerika. De Exchange heeft een zeer goede reputatie binnen de crypto gemeenschap en gaat al geruime tijd mee. In 2011 is de Exchange begonnen met het opzetten van het platform, sinds 2013 kan er gehandeld worden op de spot markt en sinds 2019 biedt Kraken ook een Futures markt aan. Op de huidige spot markt kunt u 190 verschillende cryptocurrencies verhandelen tegen verschillende paren met als meest voorkomend USD en EUR. Op de futures markt zijn meer dan 35 USD paren te verhandelen, op de margehandel zijn al meer dan 46 paren te verhandelen met een hefboomwerking tot 5x de waarde van uw portfolio. Wilt u u uw favoriete cryptocurrency staken op het Kraken platform dan kan dit gemakkelijk met meer 15 verschillende cryptocurrencies. NFT´s verhandelen kan nog niet op het Kraken platform maar de beta versie wordt spoedig uitgerold, u kunt zich opgeven om gebruik te maken van beta versie, u wordt dan op een wachtlijst geplaatst. OTC handel oftewel Over the Counter wordt naast de standaard diensten aangeboden, deze vorm van handel is voor institutionele beleggers, high-Net individuelen of mensen die grote orders direct willen vullen. U kunt bij de OTC desk terecht voor orders vanaf $100.000.


U kunt gemakkelijk geld overmaken met een SEPA overboeking naar het kraken platform. Het platform heeft een unieke samenwerking met de in Duitsland gevestigde Fidor Bank, waardoor u vaak al voor het einde dag uw Euro´s op het kraken platform kan verhandelen. Niet alleen de betaling, maar ook de uitbetaling op het platform werkt super snel met SEPA overboekingen. Kraken staat bekend om zijn robuuste beveiliging, en diepe liquiditeit, zo kunt u grote bedragen verhandelen zonder slippage, en kunt u makkelijk tussen posities schakelen.

Belangrijkste Criteria

Lage Trading Fee 0,16%
Mobiele App voor iOS en Android
190 Cryptocurrencies
Hoog dagelijks Handelsvolume
Veel verschillende Diensten
Gereguleerde Exchange
Geen welkomstbonus
Weinig Betaalmethoden

Diensten

Spot Trading
Spot Trading Logo
Margin Trading
Margin Trading logo
Futures Trading
Futures Trading Logo
Directe Conversie
Directe Conversie Logo
Staking
Staking logo
NFT's
NFT Logo

Kraken Review

In onze uitgebreide Kraken review geven wij u uitgebreide relevantie informatie om uw keuze voor de juiste online Crypto Exchange te vergemakkelijken. Met onze jarenlange ervaring als cryptohandelaren, hebben wij veel kennis opgedaan als het om Crypto Exchanges gaat. Hierdoor kunnen wij u goede en onderbouwde informatie verschaffen.

Heeft u nog geen Kraken account ?

Aangeboden diensten.

Als een van de eerste grote Cryptocurrency exchanges , is en blijft Kraken een marktleider wanneer het aankomt op volume en betrouwbaarheid. Kraken is in De Verenigde Staten gevestigd en volgt de wettelijke richtlijnen die daar gelden. Doordat het platform in de Verenigde Staten is gevestigd, is het aanbod aan verschillende diensten niet uitgebreid. Daarentegen zijn de diensten die aangeboden worden robuust met ruim voldoende liquiditeit, hieronder kunt u een overzichtelijke opsomming van de verschillende aangeboden diensten vinden.

De klassieke spothandel ligt in het hart van dit platform, hier zijn zij mee begonnen. U kunt hier 190 verschillende cryptocurrencies verhandelen met een hoge liquiditeit tegen verschillende grote fiat paren zoals bijvoorbeeld EUR, USD, CAD, JPY, GBP en AUD. Er zijn naast deze conventionele paren ook crypto/crypto paren beschikbaar tegenover bijvoorbeeld USDT, BTC en ETH. Gaat het even niet zo goed met de EUR-USD koers dan kunt u ervoor kiezen om in plaats van BTC tegenover Euro BTC tegenover USD te verhandelen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een groter rendement behalen door gebruik te maken van Bitcoin en de Euro/USD koers.

Op het Kraken marge platform wordt een kleine selectie van 46 verschillende cryptocurrencies aangeboden. Deze selectie bestaat uit de populairdere cryptocurrencies gerangschikt op marktkapitalisatie. Op het Margin Trading platform van Kraken kunt u tot wel 5x hefboomwerking gebruiken.

De aangeboden Futures op Kraken bestaat uit een kleine selectie die worden aangeboden sinds 2019. Momenteel biedt Kraken 35 verschillende crypto Futures aan waarvoor u een Short of een Long positie kunt aangaan.

Directe conversie voor de minder gevorderde handelaar wordt onder andere aangeboden op het platform. Kraken biedt een directe conversie optie aan tegen huidige marktprijzen van Cryptocurrencies.

Voor Staking wordt er een selectie van 15 verschillende cryptocurrencies aangeboden. U kunt ook USD en EUR staken op dit platform. Zit u in tijden van genoeg vermogen, dan kunt u rendement behalen door uw vermogen te Staken.

De Non-fungible tokens marktplaats is momenteel nog in ontwikkeling. Er wordt verwacht dat deze marktplaats binnen enkele maanden online zal staan..

Betaalmethodes

Een belangrijke factor voor het beleggen in Cryptocurrencies is natuurlijk de betaalmethode. Zonder geld kunt u geen Crypto kopen. Bij Kraken kunt u gemakkelijk via een SEPA bankoverboeking direct uw Euro´s op het platform storten. Naast SEPA bankoverboekingen worden Visa en Mastercard betalingen ook ondersteund. Door de unieke samenwerking met de Duitse Fidor Bank, is uw SEPA banoverschrijving al vaak binnen 24 uur verwerkt.

Uitbetaling

Naast het investeren in Cryptocurrencies is het natuurlijk van groot belang om uw geïnvesteerde vermogen weer terug te krijgen. Het is dan belangrijk dat de Crypto Exchange een goede uitbetalingsmogelijkheid biedt. U kunt uw Crypto direct laten uitbetalen naar de door u gewenste adressen. U kunt uw Euro´s direct op uw eigen IBAN bankrekening laten terugstorten door middel van een SEPA bankoverboeking. Kraken heeft een unieke samenwerking met de Duitse Fidor Bank, hierdoor worden uitbetalingen al vaak binnen 24 uur afgehandeld.

Mobile App, iOS en Android

Kraken biedt een mobiele app aan voor iOS en Android gebruikers. De crypto markt is 24 uur per dag 7 dagen per week in beweging en u moet snel kunnen handelen wanneer dit nodig is. De Kraken App is hiervoor de ideale oplossing. Met deze intuïtieve app kunt u gemakkelijk over de hele wereld snel en gemakkelijk handelen in uw favorieten cryptocurrencies. De krachtige App is overzichtelijk en reageert snel. U kunt middels de Kraken App price alerts instellen, hiermee wordt u gewaarschuwd als een bepaald prijspunt wordt behaald.

Trading Fees, oftewel handelskosten

Trading Fees zijn de transactiekosten die in rekening worden gebracht wanneer u een transactie maakt. Deze zijn van groot belang wanneer u een zogenoemde daytrader bent. Als daytrader maakt u gebruikt van kleine marktbewegingen, als er voor u te hoge Trading Fees in rekening worden gebracht blijft er nog weinig winst voor u over. Maakt u gebruik van directe conversie, dan betaald u tot wel 1.5% aan Fees dit erg hoog. U bent vaaj beter af wanneer u gebruik maakt ´´van Kraken Pro´´ hier moet u zelf de limit koop en of limit verkoop orders invoeren maar dit scheelt wel ontzettend in de fee de u betaald. Bij ´´Kraken Pro´´ geldt, net als bij veel andere Exchanges, dat deze een tariefstructuur hanteert waarbij uw fee afhankelijk is van het door u verhandelde volume. Bij Kraken kan de fee gereduceerd worden tot minimaal 0% voor de maker en tot 0,1% voor de taker. Voor de marge en Futures handel gelden nog voordeligere tarieven, hier kunnen de fees voor de maker tot minimaal 0% en voor de taker tot 0.01% gereduceerd worden.

Het kan voor u lonen om te bepalen hoe lang u in een ´´trade´´ blijft en te onderzoeken wat voor handelaar u bent, voordat u besluit gebruik te maken van een spot of de Futures markt op een Crypto Exchange.

Bonussen

Voor nieuwe beleggers kan het een hoop opleveren om te kijken welke online Crypto Exchanges de beste bonussen hebben. Helaas heeft Kraken geen bonussen voor nieuwe beleggers op dit moment. Mocht u toch op zoek zijn naar een Crypto Exchange die wel bonussen aanbied voor nieuwe gebruikers, dan kunt u altijd een kijkje nemen op onze bonus pagina voor de recentste bonus programma’s van verschillende online crypto exchanges.

Handelslimieten

Veel platformen zijn gereguleerd, dit is in ieders beste belang. Regulering zorgt voor een stabiele en betrouwbare markt. Als u de handelsregels kent, kunt u uw handelsstrategieën verbeteren. Veel gereguleerde Crypto Exchanges hebben dan ook handelslimieten ingesteld op de hoeveelheid te verhandelen Cryptocurrencies. Bij Kraken zijn er naar ons weten geen limieten op de grote van uw orders. Het wordt wel aangeraden wanneer u niet hoogfrequent, maar wel grote volumes verhandeld, deze wellicht via hun OTC (Over The Counter portaal) te verhandelen voor lage fees en een gepersonaliseerde service.

Klantenservice

De klantenservice van Kraken is 24/7 per dag beschikbaar via de chat in de mobiele App of de chat in de webbrowser. De chat ondersteund een breed aanbod van talen en is het gehele jaar rond beschikbaar. Wilt u liever telefonisch geholpen worden dan kan dat van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 10:00 GMT. Per e-mail kunt u ook geholpen worden door een van de support medewerkers. Wij zijn altijd zeer tevreden geweest met de manier en de snelheid waarmee we werden geholpen door het Kraken support team, hier hebben wij dan ook geen op- of aanmerkingen.

Beveiliging

Beveiliging is uitermate belangrijk voor iedereen, vooral wanneer we spreken over geïnvesteerd vermogen. Het is uitermate belangrijk dat uw vermogen veilig is en u uw online account zo goed mogelijk is beveiligd tegen phishing, accountinbreuk of andere diefstal. Kraken biedt een standaard wachtwoord beveiliging, 2FA beveiliging en whitelisted adressen aan voor opname. Daarnaast wordt 95% van de assets van het platform offline bewaard in zogenoemde cold storage en multi signature wallets. Kraken leent nooit uw assets uit aan derde partijen en hierdoor zijn er altijd 100% reserves beschikbaar. De servers van Kraken bevinden zich achter slot en grendel en worden door gewapend personeel bewaakt en staat onder video bewaking. Al uw gevoelige persoonlijke account informatie is versleuteld, de toegang hiertoe is beperkt en wordt strikt gemonitord.

Aangeboden Cryptocurrencies

Kraken biedt u meer dan 180 verschillende Cryptocurrencies aan op hun spot markt deze worden allemaal verhandeld tegen USD, ook is er een brede selectie die tegen EUR, CAD, JPY,GBP, en AUD wordt verhandeld. Daarnaast vindt u ook de een aantal andere klassieke paren zoals BTC, ETH en USDT die tegen andere cryptocurrencies verhandeld kunnen worden.

Verificatie

Door overheidsregulering van de vele online Crypto Exchanges is het nodig om u als belegger te verifiëren. Deze verificatie wordt KYC (Know Your Costumer) genoemd. Verificatie is nodig voor de beveiligingsnaleving van de Exchange. Het is zonder verificatie niet mogelijk om te handelen op het Kraken platform. Na verificatie kunt u gemakkelijk gebruik maken van alle diensten die dit geweldige platform aanbiedt.

Dashboard

Het Dashboard van Kraken is mooi, helder en overzichtelijk, u kunt hier gemakkelijk switchen tussen de verschillende markten zoals bijvoorbeeld Spot, Futures en marge handel. Wanneer u op een handelspaar klikt ziet u direct het live orderboek, de grafiek van dit paar, en kunt u snel en gemakkelijk limit- en of market- orders invoeren door middel van de intuïtieve gebruikersinterface.

Heeft u nog geen Kraken account ?

Kraken Beoordeling

4,5/5

Gebruikersvriendelijke website met
veel opties en voordelen voor de
startende belegger

Meer reviews

Wij zetten alles op alles om voor u een duidelijk beeld te schetsen van wat u van een online Crypto Exchange kunt verwachten. U kunt hierbij denken aan factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aangeboden diensten, bonussen, betaalmethodes, uitbetaling, trading fees, handelslimieten, klantenservice, beveiliging en aangeboden cryptocurrencies.

Hieronder kunt u een kort overzicht vinden waar u reviews van andere betrouwbare Crypto Exchanges kunt vinden.