Gemini

Beoordeeld met een 4,4/5

Gemini

Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie die u nodig hebt om een juiste keuze te maken tussen alle Crypto Exchanges. Het blijft lastig om de juiste Crypto Exchange te vinden die bij u past. We hebben voor u alle Crypto Exchanges op een rij gezet op onze Homepage, maar wij begrijpen als geen ander dat u als beginnend belegger graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Na het lezen van deze pagina weet u of Gemini past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Inleiding

Gemini is opgericht in 2014 door de Winklevoss broers. Het is een spot handel platform voor Bitcoin en ruim 100 andere cryptocurrencies. Bij Gemini worden de meeste Cryptocurrencies verhandeld tegen USD, er zijn ook GBP en EUR paren beschikbaar voor BTC en enkele crypto/BTC paren. Bij Gemini wordt grote waarde gehecht aan regelgeving, veiligheid en het product; een elegant makkelijk te gebruiken platform waar u uw crypto snel en betrouwbaar kunt kopen en verkopen. Dit allemaal tegen marktconforme trading fee. De Trading Fees op het platform beginnen bij 0,4% Taker Fee en en 0,2% Maker Fee en gaan omlaag naarmate uw handelsvolume omhoog gaat.

De voordelen van Gemini zijn de App, het hoge dagelijks handelsvolume en het aantal diensten dat het platform aanbied. Voor de Nederlandse markt bied het platform helaas weinig betaalmethoden aan, zo kunt u niet met iDeal betalen. De welkomstbonus op het platform is ook aan de lage kant, deze zit op $10,-.

Belangrijkste Criteria

Tot $10,- Welkomstbonus
Lage Trading Fee, tot 0,2%
Mobiele App voor iOS en Android
100 Cryptocurrencies
Hoog dagelijks Handelsvolume
Veel verschillende Diensten
Gereguleerde Exchange
Geen iDeal
Weinig Betaalmethoden
Lage Welkomstbonus

Diensten

Spot Trading
Spot Trading Logo
Directe Conversie
Directe Conversie Logo
Staking
Staking logo
NFT's
NFT Logo

Gemini Review

In onze uitgebreide Gemini review geven wij u uitgebreide relevantie informatie om uw keuze voor de juiste online Crypto Exchange te vergemakkelijken. Met onze jarenlange ervaring als cryptohandelaren, hebben wij veel kennis opgedaan als het om Crypto Exchanges gaat. Hierdoor kunnen wij u goede en onderbouwde informatie verschaffen.

Heeft u nog geen Gemini account ?

Aangeboden diensten

Spot Trading is de core business van Gemini, hierin biedt het platform een gebruiksvriendelijke omgeving voor de ervaren en minder ervaren handelaren. Via het Spot Trading platform van Gemini kunt u meer dan 100 verschillende Cryptocurrencies verhandelen tegen real-time prijzen. Bij Gemini wordt er ook een ”active trader” interface aangeboden waarin ervaren handelaren een professionele handelsomgeving kunnen vinden. Hier zijn verschillende order types beschikbaar die door een supersnelle matching engine aan elkaar worden gekoppeld.

Bent u minder ervaren met Spot Trading, dan is er op Gemini een simpele conversie optie beschikbaar. Hiermee kunt u gemakkelijk u EUR of USD inwisselen tegen uw favorieten cryptocurrencies en visa versa, dit tegen de actuele marktprijs.

Zodra u een Gemini-account opent, kunt u elke hoeveelheid crypto kopen en deze onmiddellijk overboeken naar Gemini Staking om beloningen te verdienen op uw bezit. In tegenstelling tot andere uitzetopties, is er geen minimumbedrag aan crypto vereist om op Gemini in te zetten, en er zijn geen overdrachts- of terugkoopkosten voor uitzetten.

Er wordt door Gemini ook een Credit Card aangeboden, deze is alleen beschikbaar voor gebruikers is de USA, hiermee krijgt u tot 3% terug op de uitgaven die u doet met deze kaart.

Betaalmethodes

Een belangrijke factor voor het beleggen in Cryptocurrencies is natuurlijk de betaalmethode. Zonder geld kunt u natuurlijk geen Crypto kopen. Bij Gemini kunt u gemakkelijks EUR, GBP of USD overmaken naar hun platform door middel van een SEPA overboeking. Een SEPA overboeking is meestal binnen 24 uur verwerkt tijdens werkdagen. Naast SEPA overboeking biedt Gemini ook creditcard betalingen aan via Mastercard of Visa.

Uitbetaling

Naast het investeren in Cryptocurrencies is het natuurlijk van groot belang om uw geïnvesteerde vermogen weer terug te krijgen. Het is dan belangrijk dat de Crypto Exchange een goede uitbetalingsmogelijkheid biedt. Bij Gemini kunt u uw Euro’s op een simpele en snelle manier direct op uw bankrekening laten storten via een bankoverboeking .

Mobile App, iOS en Android

Iedereen is overal en altijd met elkaar verbonden door middel van hun telefoon. Een App voor je smartphone kan dan ook niet ontbreken. Via de App van Gemini kunt u gemakkelijk alle functies van het platform gebruiken zoals bijvoorbeeld directe conversie, active trader of de earn functie. U kunt ten alle tijden gebruik maken van de App wanneer u toegang tot internet heeft.

Trading Fees, oftewel handelskosten

Trading Fees zijn de transactiekosten die in rekening worden gebracht wanneer u een bestelling plaatst op een Crypto Exchange. Deze platformen genereren voornamelijk winst uit commissie op het verhandelde volume. Het is voor u als belegger natuurlijk belangrijk dat u niet te hoge transactiekosten betaalt voor het handelen in Crypto. Bij Gemini krijgt u fees die marktconform zijn. Naarmate u meer verhandeld zullen de kosten van deze fees dalen, voor taker fees kunt u tot minimaal 0,03% aan fees rekenen en de maker fee kan tot 0% gereduceerd worden.

Bonussen

Veel Crypto Exchanges bieden een welkomstbonus aan, dit omdat de concurrentie hoog is. Het is voor u als nieuwe belegger natuurlijk interessant om gebruikt te kunnen maken van een gratis welkomstbonus. Momenteel bied Gemini een welkomstbonus aan voor nieuwe klanten, deze welkomstbonus bedraagt $10,-. Deze bonus is in vergelijking met andere online Crypto Exchanges aan de lage kant.

Handelslimieten

Veel platformen zijn gereguleerd, dit is in ieders beste belang. Regulering zorgt voor een stabiele en betrouwbare markt. Als u de handelsregels kent, kunt u uw handelsstrategieën verbeteren. Momenteel zijn er voor Spot Trading geen limieten bij ons bekend.

Klantenservice

Gebruikers ervaring, veiligheid en klantenservice zijn belangrijke waarde bij Gemini, de klantenservice is dan ook gemakkelijk te bereiken via live chat in de webbrowser en de app, daarnaast kunt u ook via email contact opnemen met de klantenservice. Onze ervaring met Gemini is dat het platform snel en vaak binnen 24 uur reageert op verzoeken, opmerkingen of vragen.

Beveiliging

Beveiliging is belangrijk voor iedereen, zeker wanneer het gaat om uw belegde vermogen. Bij Gemini staat veiligheid voorop, zij hebben dan ook veel geïnvesteerd in de veiligheid van het platform. Meer dan 90% van de cryptocurrencies op het platform wordt in een cold wallet bewaard. Ook als het Gaat om uw EUR or GBP dan staan deze altijd op bankrekeningen in Europa, deze bankrekeningen mogen zij niet gebruiken voor hun bedrijfsactiviteiten. De crypto die het platform voor uw in bewaring heeft is zelfs verzekerd bij Gemini, er zijn maar weinig platformen die dit aanbieden. Daarnaast is Gemini de eerste Crypto exchange die een SOC 1 Type 2 en SOC 2 Type 2 examen hebben voltooid, deze examens zijn afgenomen door Deloitte & Touche LLP. Momenteel is er geen andere crypto exchange of broker die zulke hoge financiële en operationele standaarden waarborgt. Hierdoor scoort Gemini hoog op betrouwbaarheid en op licenties en vergunningen.

Aangeboden Cryptocurrencies

Gemini biedt meer dan 100 verschillende cryptocurrencies aan om te verhandelen op het platform waarvan u een groot deel ook in het Earn platform kunt bewaren om rente op te verdienen. De meeste voorkomende handelsparen zijn USD paren, Bitcoin kunt u ook tegen EUR en GBP verhandelen.

Verificatie

Door overheidsregulering van de vele online Crypto Exchanges is het nodig om u als belegger te verifiëren. Deze verificatie wordt KYC (Know Your Costumer) genoemd. Verificatie is nodig voor de beveiligingsnaleving van de Exchange en AML (Anti Money Laundering) als u op Gemini wilt handelen moet u altijd het KYC process voltooien, dit is een simpel proces op dit platform wat u gemakkelijk in 5 minuten kunt afronden.

Dashboard

Voor de minder ervaren handelaar is het conversie dashboard eenvoudig te begrijpen en erg overzichtelijk. Het “Active Trader” dashboard geeft u inzicht in het live orderboek, een overzicht van de grafiek, uw orders en order geschiedenis u kunt hier makkelijk switchen tussen de verschillende handelsparen die beschikbaar zijn.

Heeft u nog geen Gemini account ?

Gemini Beoordeling

4,4/5

Gebruikersvriendelijke website met
veel opties en voordelen voor de
startende belegger

Meer reviews

Wij zetten alles op alles om voor u een duidelijk beeld te schetsen van wat u van een online Crypto Exchange kunt verwachten. U kunt hierbij denken aan factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aangeboden diensten, bonussen, betaalmethodes, uitbetaling, trading fees, handelslimieten, klantenservice, beveiliging en aangeboden cryptocurrencies.

Hieronder kunt u een kort overzicht vinden waar u reviews van andere betrouwbare Crypto Exchanges kunt vinden.