Gate.io

Beoordeeld met een 4.6/5

Gate.io

Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie die u nodig hebt om een juiste keuze te maken tussen alle Crypto Exchanges. Het blijft lastig om de juiste Crypto Exchange te vinden die bij u past. We hebben voor u alle Crypto Exchanges op een rij gezet op onze Homepage, maar wij begrijpen als geen ander dat u als beginnend belegger graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Na het lezen van deze pagina weet u of Gate.io past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Inleiding

Gate.IO, het Crypto handelsplatform is opgericht in 2013 in China onder de naam Bter, dat zich in eerste instantie toespitste op de Chinese markt. Echter verbood de Chinese overheid de Cryptocurrency handel in 2017. Hierdoor moest het platform zich noodgedwongen verplaatsen naar een nieuwe locatie. Na deze verhuizing besloot Bter van naam en domein te veranderen naar Gate.IO en vestigde het bedrijf zich op de Kaaiman Eilanden. Op het Gate.IO platform kunt u een ongekende hoeveelheid verschillende cryptocurrencies verhandelen met meer dan 500 Cryptocurrecies op de klassieke spot markt. De meeste Cryptocurrencies worden verhandeld tegen USDT, BTC en ETH maar er zijn ook 40 grote handelsparen die tegen USD verhandeld kunnen worden. Daarnaast biedt Gate.IO ook een futures markt aan met meer dan 300 handelsparen tegenover USDT en een beperkt aantal paren tegen USD. Het hoogste handelsvolume zit in de USDT handelsparenparen. Het platform biedt naast Futures ook Marge handel, NFT Handel , Earn, Loan en liquidity mining aan voor de meer ervaren Cryptohandelaar. Om te kunnen handelen op Gate.io is geen KYC verreist zolang u niet in Fiat paren handelt. U kunt gemakkelijk met de volgende betaal methode terecht op dit platform : IDeal, Apple Pay, Sepa, Mastercard, Visa, en Google Pay.

Het voordeel van dit online platform is dat het heel veel verschillende Crypto diensten onder één dak aanbied. Hierdoor hoeft u als Cryptobelegger niet te switchen tussen verschillende Crypto exchanges.

Belangrijkste Criteria

Tot $100,- Welkomstbonus
Lage Trading Fee, tot 0,05%
iDeal als betaalmethode
Mobiele App voor iOS en Android
500 Cryptocurrencies
Hoog dagelijks Handelsvolume
Veel verschillende Diensten
Gereguleerde Exchange

Diensten

Spot Trading
Spot Trading Logo
Margin Trading
Margin Trading logo
Futures Trading
Futures Trading Logo
Directe Conversie
Directe Conversie Logo
Staking
Staking logo
Uitlenen
Uitlenen Logo
Yield Farming
Yield Farming Logo
NFT's
NFT Logo

Gate.io Review

In onze uitgebreide Gate.io review geven wij u uitgebreide relevantie informatie om uw keuze voor de juiste online Crypto Exchange te vergemakkelijken. Met onze jarenlange ervaring als cryptohandelaren, hebben wij veel kennis opgedaan als het om Crypto Exchanges gaat. Hierdoor kunnen wij u goede en onderbouwde informatie verschaffen.

Heeft u nog geen Gate.io account ?

Aangeboden diensten

Spot handel, hier is het allemaal mee begonnen op dit platform en dit blijft nog steeds de meest gebruikte dienst op dit platform. Bij Gate.io worden veel nieuwe onbekende cryptocurrencies met hoge winstpotentie aangeboden, vaak nog voordat deze op de andere grotere platformen te verhandelen zijn. Dit maakt het onder andere aantrekkelijk om een account te hebben op Gate.io.

Margehandel wordt aangeboden waarbij u tot 10x de grote van uw portfolio kunt gebruiken om te handelen, als onderpand gebruikt u de crypto waarmee u long of short wilt gaan.

Futureshandel deze wordt voornamelijk aangeboden in USDT handelsparen. U gebruikt hierbij USDT als onderpand voor de handel in de onderliggende cryptocurrencies. Bij futures handel koopt u niet de onderliggende crypto, maar verhandeld u een contract waarmee u speculeert op de toekomstige prijs van de crypto.

Directe conversie dit is een dienst voor de minder ervaren handelaar, hiermee kunt u op een simpele manier crypto kopen en verkopen, zonder dat u limit orders hoeft in te voeren.

Staking word ook aangeboden op het platform. Er word Locked-Staking aangeboden, waarbij u uw Cryptocurrencies vastzet voor een bepaalde tijd en tegen een geschatte rente Staking is een goede manier om een passief inkomen te genereren.

Uitlenen, deze functie wordt gebruikt om uw crypto binnen het platform uit te lenen aan handelaren die aan futures of margehandel doen. Zij hebben tegoeden nodig van derden en moeten hierover rente betalen. U als uitlener ontvangt dus rente over de cryptocurrency die u aan hen uitleent.

Liquidity Mining , deze relatief nieuwe vorm van DeFi ( decentralised finance) biedt u de mogelijkheid om liquiditeit toe te voegen aan de blockchain en rente te ontvangen over de hoeveelheid Cryoptocurrency die u heeft gestaked.

NFT Non Fungible tokens, deze vorm van cryptocurrency kreeg populariteit in 2021 en hiermee kunt u via de blockchain eigenaar zijn van een digitaal kunst object, deze kunt u ook verhandelen op dit platform.

Betaalmethodes

Een belangrijke factor voor het beleggen in Cryptocurrencies is natuurlijk de betaalmethode. Zonder geld kunt u natuurlijk geen Crypto kopen. Gate.io biedt verschillende manieren aan om cryptocurrencies te kopen op hun platform. U kunt gebruik maken van creditcard, Ideal, Sepa, Viasa Mastercard, Google pay en Apple Pay. kies voor een methode die het beste past bij uw stijl van beleggen en waar u zich prettig bij voelt.

Uitbetaling

U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u uw ingelegde vermogen en potentiële winst weer gemakkelijk op uw reguliere rekening terug kan boeken. Bij Gate.io kunt u geen directe stortingen op uw bankrekening ontvangen. U kunt wel gemakkelijk Cryptocurrencies opnemen. U kunt deze natuurlijk op platform van een derde partij verhandelen tegen Euro’s en deze vervolgens overmaken naar uw eigen bankrekening.

Mobile App, iOS en Android

Gate.io biedt een mobiele app voor zowel iOS en Android aan, via deze App kunt u gemakkelijk EUR, USDollar of andere valuta’s overmaken naar het platform. Deze valuta’s kunt u naderhand gemakkelijk verhandelen op een van de verschillende markten die het platform biedt.

Trading Fees, oftewel handelskosten

Trading Fees zijn de transactiekosten die in rekening worden gebracht wanneer u handelt, hierbij worden zogenoemde ”Maker en Taker ” fees gerekend. Maker fees op dit platform kunnen gereduceerd worden tot 0%, de Taker fees kunnen gereduceerd worden tot 0.02%. De hoogte van uw fee wordt berekend aan de hand van uw handelsvolume, hoe meer u handelt hoe lager uw Trading Fee zal zijn. Voor meer informatie over Trading Fees op Gate.io kunt u op onderstaande link klikken.

Bonussen

Vanwege de concurrentie tussen verschillende Crypto Exchanges, bieden veel platformen een welkomstbonus aan nieuwe klanten aan. Bij Gate.io vindt u op dit moment een welkomst bonus van $100,- Naast deze welkomstbonus zijn er Trading competities waar prijzen te winnen zijn. De welkomstbonus van Gate.io is momenteel niet de grootste welkomstbonus.
Wilt u in aanmerking komen voor de bonus op Gate.io, registreert u zich dan met de doorverwijslink op één van onze pagina’s.

Handelslimieten

Veel online Exchanges hebben Trading Rules, in deze Trading Rules staat beschreven hoeveel er minimaal en maximaal verhandeld mag worden per order. Dit is onder andere door regulering wat voor een stabiele en betrouwbare markt zorgt. Als u de handelsregels kent, kunt u uw handelsstrategieën verbeteren. Bij Gate.io zijn ook handelslimieten ingesteld. Het handelslimiet op Gate.io bedraagt $1.000.000,- per order. U kunt natuurlijk meerdere order per dag plaatsen, hier is geen limiet aan gesteld.

Klantenservice

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u 24 uur per dag via de live chat en of e-mail contact opnemen met het platform. Naast de live-chat of e-mail support zijn er verschillende handleidingen beschikbaar op de website waarin verschillende producten en/of uitgebreid worden uitgelegd. Onze ervaring met het support team van Gate.io is zeer positief. Wij krijgen vaak binnen 4 uur antwoordt op al onze vragen of opmerking.

Beveiliging

Als het om uw vermogen gaat wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze veilig is en het risico op diefstal zo laag mogelijk blijft. Gate.io biedt standaard wachtwoord verificatie, 2FA, whitelisten van Wallet adressen en e-mail verificatie aan wanneer u opnames wilt doen vanaf het platform. Hiernaast wordt gebruik gemaakt van zogenoemde offline cold wallets: multi signature hardwallets, waardoor er maar een klein percentage van het vermogen op het platform in de zogenoemde hot wallet wordt bewaard. Wilt u weten hoe u uw online Crypto account nog beter kan verbeteren? klikt u dan op onderstaande link.

Aangeboden Cryptocurrencies

Er is geen ander platform dat zoveel verschillende cryptocurrencies aanbiedt als Gate.io. Op het platform worden meer dan 500 verschillende cryptocurrencies verhandeld. Hierdoor vindt u op dit platform vaak Cryptocurrencies die nog nergens anders verhandeld worden en kunt u crypto’s met hoge winstpotentie al kopen voordat deze op de grotere platform zoals Coinbase en Binance terrecht komen.

Verificatie

Door overheidsregulering van de vele online Crypto Exchanges is het nodig om u als belegger te verifiëren. Deze verificatie wordt KYC (Know Your Costumer) genoemd. Verificatie is nodig voor de beveiliging van de Exchange, en wordt ingezet tegen terrorisme en witwassen. Op dit platform kunt u Crypto tegen Crypto verhandelen zonder verificatie. wilt u gebruiken maken van het storten van EUR of USD, het handelen in USD of het opnemen van EUR dan moet u de KYC procedure voltooien, dit is een simpele procedure die u binnen 5 min voldoet.

Dashboard

Net als de mobiele interface van de mobiel app biedt de webbrowser een zeer overzichtelijk Dashboard waarin u gemakkelijk switcht tussen de verschillende markten, de verschillende paren en tegelijkertijd de live grafiek in beeld heeft, het live orderboek, uw geplaatste orders, uw gevulde orders en meer.

Heeft u nog geen Gate.io account ?

Gate.io Beoordeling

4,6/5

Gebruikersvriendelijke website met
veel opties en voordelen voor de
startende belegger

Meer reviews

Wij zetten alles op alles om voor u een duidelijk beeld te schetsen van wat u van een online Crypto Exchange kunt verwachten. U kunt hierbij denken aan factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aangeboden diensten, bonussen, betaalmethodes, uitbetaling, trading fees, handelslimieten, klantenservice, beveiliging en aangeboden cryptocurrencies.

Hieronder kunt u een kort overzicht vinden waar u reviews van andere betrouwbare Crypto Exchanges kunt vinden.