Coinbase

Beoordeeld met een 4,4/5

Coinbase

Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie die u nodig hebt om een juiste keuze te maken tussen alle Crypto Exchanges. Het blijft lastig om de juiste Crypto Exchange te vinden die bij u past. We hebben voor u alle Crypto Exchanges op een rij gezet op onze Homepage, maar wij begrijpen als geen ander dat u als beginnend belegger graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Na het lezen van deze pagina weet u of Coinbase past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Inleiding

Qua dagelijks handelsvolume is Coinbase de op één na grootste crypto exchange. Het platform is opgericht in 2012 in San Francisco, USA met een notering op de NASDAQ. Coinbase heeft het vertrouwen van de Amerikaanse overheid gewonnen en dit is met een reden. Coinbase is één van de meest gereguleerde platformen in de crypto-ruimte. Coinbase is een platform waar beginnende handelaren en investeerders, met een overzichtelijke interface, toegang krijgen tot meer dan 150 verschillende cryptocurrencies. Coinbase biedt sinds kort maandelijkse gesettelde futures aan voor Bitcoin en Ethereum. Voor Bitcoin is de grote per contract 1/100 Bitcoin en voor Ethereum 1/10 Ethereum. De Futures worden 7 dagen per week verhandeld met een handels pauze van 1 uur

Voor de ervaren handelaar is Coinbase ook een go-to platform vanwege de gereguleerd omgeving en het hoge handels volume. Het hoge handelsvolume zorgt voor een kleine spread tussen vraag en aanbod wat voor minder slippage zorgt bij het handelen met grote bedragen. Coinbase is een zogenoemde on/off ramp wat betekend dat je hier direct crypto tegen USD, EUR en andere grote fiat munten kan verhandelen. De fees op het platform zijn wel wat hoger dan gemiddeld en dit is voor iemand die veel handelt een groot nadeel. Naarmate u meer verhandeld worden de fees lager, maar op andere platforms is dit vaak nog voordeliger.

Belangrijkste Criteria

Lage Trading Fees, tot 0,25%
Mobiele App voor iOS en Android
iDeal als betaalmethode
150 Cryptocurrencies
Hoog dagelijks Handelsvolume
Gereguleerde Exchange
Veel verschillende Betaalmethoden
Weinig verschillende Diensten
Geen welkomstbonus

Diensten

Spot Trading
Spot Trading Logo

Coinbase Review

In onze uitgebreide Coinbase review geven wij u uitgebreide relevantie informatie om uw keuze voor de juiste online Crypto Exchange te vergemakkelijken. Met onze jarenlange ervaring als cryptohandelaren, hebben wij veel kennis opgedaan als het om Crypto Exchanges gaat. Hierdoor kunnen wij u goede en onderbouwde informatie verschaffen.

Heeft u nog geen Coinbase account ?

Aangeboden diensten.

Coinbase spot handel, de klassieke handel die via het orderboek gaat. market orders, limit order, of stop limit orders liggen aan de basis van het bestaan van Coinbase. Op het platform biedt Coinbase een zeer uitgebreid scala aan cryptocurrencies aan die verhandeld kunnen worden tegen verschillenden paren Fiat zoals bijvoorbeeld USD, EUR, JPY & GBP. Naast de normale Fiat paren zijn er ook ook crypto-crypto handelsparen beschikbaar, zo zijn er BTC, ETH en USDT paren beschikbaar.

Coinbase biedt sinds kort een Futures markt aan voor handelaren die hun posities willen “hedgen” of geld willen verdienen in een neerwaartse markt. Helaas biedt Coinbase dit product alleen aan voor Ethereum en Bitcoin. De Futures op Coinbase hebben een eind datum en worden aan het einde van elke maandag gesetteld, 1 uur per dag ligt de handel van deze Futures stil.

Coinbase bied een Staking dienst aan genaamd Earn. Met Coinbase Earn kunt u tot wel 5,75% rendement ontvangen op uw Cryptocurrencies. Niet alle Cryptocurrencies kunnen hiervoor worden gebruikt op het platform.

Coinbase bied een online wallet aan waar u de controle heeft over uw eigen Cryptocurrencies. De Coinbase wallet ondersteund meer dan 1000 cryptocurrencies, en NFT’s, De wallet is makkelijk in gebruik en heeft een beveiliging die van het hoogste niveau is.

Coinbase Card is een Visa Debit card die u wereldwijd kunt gebruiken. Hiermee kunt u direct betalen met uw crypto, dit is een makkelijke en snelle manier om uw cryptocurrency tot een betaalmiddel te maken. U kunt via de Coinbase App gemakkelijk kiezen welke crypto u wilt gebruiken voor uw aankopen of uitgaven.

Coinbase borrow, wil jij je Bitcoin niet verkopen omdat je verwacht dat de prijs nog zal stijgen, maar heb je wel snel toegang nodig tot cash? Dan kunt u bij Coinbase borrow tot 40% van de waarde van uw Bitcoin lenen tegen een lage rente van 7.8%. U kunt tot $1.000.000,- lenen zonder credit check, u kunt dit geld direct ontvangen via PayPal of op uw bankrekening.

Betaalmethodes

Om te handelen op Coinbase moet u eerst Euro’s of Dollars naar uw Coinbase account overmaken. Coinbase ondersteund veel verschillende betaalmethodes zoals iDeal, SEPA bankoverboeking, Mastercard, Visa, Google pay en Apple pay. Heeft u eenmaal Euro’s of USD op het platform gestort dan kunt u deze direct verhandelen tegen alle aangeboden cryptocurrencies op het platform.

Uitbetaling

Het is natuurlijk van groot belang dat u uw geïnvesteerde vermogen weer gemakkelijk terug kunt krijgen. Met Coinbase kunt u er zeker van zijn dat uw tegoeden direct worden overgemaakt op uw bankrekening. Afhankelijk van uw bank staat uw opname vaak binnen 48 uur op uw bankrekening.

Mobile App, iOS en Android

Als een van de marktleiders op het gebied van Crypto Exchanges biedt Coinbase natuurlijk een iOS en Android App aan. De App is beschikbaar in meer dan 14 talen. U kunt dus ten alle tijden uw cryptocurrencies verhandelen, versturen en de markt in de gaten houden. De App heeft een tradingview koppeling waarmee u real-time de grafiek van u favoriete cryptocurrency kunt bekijken.

Trading Fees, oftewel handelskosten

De Trading fees op dit platform zijn vrij hoog voor handelaren met een lager maandelijks handelsvolume. Naarmate uw handelsvolume omhoog gaat daalt het percentage van de Trading Fee. Als Maker kunt u uiteindelijk handelen zonder fee te betalen mocht uw handelsvolume toereikend zijn. De hoogte van de Trading Fee op Coinbase is een nadeel, vooral voor de day-trader die een kleiner percentage winst wilt behalen met beleggen. Voor de swing trader, die grotere bedragen verhandelt, is dit minder relevant.

Bonussen

Momenteel zijn er geen welkomstbonussen, handelscompetities of acties op Coinbase.

Handelslimieten

Wij zijn geen limieten tegen gekomen op de order grote van orders op het Coinbase platform.

Klantenservice

Heeft u hulp nodig met het inloggen, uw IP adressen, uw Coinbase card en belasting aangifte? U kunt Coinbase 24/7 bereiken per e-mail en telefoon. De support service is Engelstalig, via de mail krijgt u vaak al binnen 24 uur een reactie en telefonisch bent u vaak binnen 1 uur al aan de beurt. Onze ervaring met Coinbase is dan ook zeer positief.

Beveiliging

De beveiliging bij Coinbase is van hoog niveau, de encryptie in het hart van is het platform is van zeer hoog niveau. U kunt uw belegde vermogen met een gerust hard onderbrengen op dit platform. Meer dan 90% van de Crypto assets van het platform worden in zogeheten offline, multisignature, cold wallets bewaard. Coinbase leent uw assets niet uit aan derde zonder uw toestemming. Passwoord beveiliging, dubbele bevestiging voor het opnemen van uw gelden, whitelisten van uw bank en crypto adressen en natuurlijk 2FA of U2FCoinbase biedt het allemaal aan.

Aangeboden Cryptocurrencies

Op de Spot handel markt biedt Coinbase ruim 150 verschillende cryptocurrencies aan om te verhandelen. Op de futures markt zijn dat er maar twee namelijk Bitcoin en Ethereum. Het aanbod van weinig diensten en een select aantal Cryptocurrencies maakt Coinbase een simpel robuust no-nonsens platform met hoge handelsvolumes op de spot markt.

Verificatie

Om gebruik te maken van de diensten op Coinbase moet u uzelf altijd verifiëren door middel van hun KYC procedure. Coinbase biedt een snel en makkelijk te volgen procedure aan en voldoet aan hoge veiligheidseisen, zodat uw persoonlijke gegevens goed beschermd blijven tegen kwaadwillende derde.

Dashboard

Op het Dashboard van de Coinbase webbrowser, kunt u gemakkelijk switchen tussen de verschillende paren om deze te verhandelen. Van alle Cryptocurrencies in dit Dashboard kunt u live de diepte van het orderboek bekijken. U kunt de geschiedenis van uw afgehandelde orders bekijken en tegelijkertijd uw portfolio. Via het Dashboard kunt u gemakkelijk en direct limit, stoplimits en market order invoeren. Over het algemeen is het Coinbase dashboard een klassiek goed functionerende interface die snel reageert.

Heeft u nog geen Coinbase account ?

Coinbase Beoordeling

4,4/5

Gebruikersvriendelijke website met
veel opties en voordelen voor de
startende belegger

Meer reviews

Wij zetten alles op alles om voor u een duidelijk beeld te schetsen van wat u van een online Crypto Exchange kunt verwachten. U kunt hierbij denken aan factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aangeboden diensten, bonussen, betaalmethodes, uitbetaling, trading fees, handelslimieten, klantenservice, beveiliging en aangeboden cryptocurrencies.

Hieronder kunt u een kort overzicht vinden waar u reviews van andere betrouwbare Crypto Exchanges kunt vinden.