ByBit

Beoordeeld met een 5/5

ByBit Trading Fees

De markt voor cryptocurrencies is uitgegroeid van een extreem nieuwe en illiquide markt met een waarde van meer dan $ 2 biljoen. Markten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week open voor handel, en meedoen is vrij eenvoudig. Maar eerst moet je een online Cryoto Exchange vinden.

Online Crypto Exchanges zijn marktplaatsen waar u cryptocurrencies tegen marktprijzen kunt kopen en verkopen. De Exchange wisselt orders uit om op elk moment te kopen en verkopen. Het gebruik van online Crypto Exchanges brengt kosten met zich mee, afhankelijk van de frequentie waarmee u handelt en het type Crypto dat wordt verhandeld. We nemen u op deze pagina mee door alles wat u moet weten over Bybit-handelskosten, zodat u kunt handelen met een duidelijk idee van uw kosten.

Trading Fees zijn de transactiekosten die in rekening worden gebracht wanneer u een bestelling plaatst op een Crypto Exchange. Deze platformen genereren voornamelijk commissies uit de verhandelde volumes. Het is voor u als belegger natuurlijk belangrijk dat u niet te hoge transactiekosten betaald voor het handelen in Crypto. Bybit bied lage Trading Fees aan die gereduceerd kunnen worden tot 0,01%, dit is momenteel één van de laagste Trading Fees in de Cryptomarkt. Dit maakt ByBit als Exchange aantrekkelijk.

Wat zijn Makers en Takers?

Crypto Exchanges matchen koop- en verkooporders in orderboeken. Het maker and taker-systeem is een methode om die orders te classificeren om de handelskosten te bepalen. Aan een Maker en Taker worden verschillende kosten in rekening gebracht, afhankelijk van of ze iets toevoegen aan het orderboek of er iets van wegnemen. De term “maker” verwijst naar een marktmaker, die liquiditeit aan de markt verschaft. Een maker vergroot bijvoorbeeld de marktdiepte van een orderboek, vaak door limietorders te plaatsen die niet meteen worden gematcht. Deze orders geven andere handelaren de mogelijkheid om tegen hen te handelen. Daarentegen nemen “Takers” liquiditeit van de markt. Ze plaatsen marktorders om direct liquiditeit uit de orderboeken te halen. Wanneer u een bestelling plaatst die onmiddellijk wordt gevuld, bent u een Taker – dus u betaalt een vergoeding.

Binnen alle online Crypto Exchanges treden handelaren op als Makers of Takers. Makers zorgen voor liquiditeit en vergroten de marktdiepte van het orderboek, terwijl Takers liquiditeit zoeken en deze uit het orderboek halen.

Factoren
Als het er om gaat te bepalen of een bestelling al dan niet als een “Maker” of “Taker” wordt beschouwd, ligt de keuze in de onmiddellijkheid van de uitgevoerde bestellingen. Marktorders worden altijd uitgevoerd als Taker-orders, maar limietorders kunnen worden uitgevoerd als Maker- of Taker-orders. Dit wil niet zeggen dat limietorders speciaal zijn.

MakerTaker
Levert LiquiditeitNeemt liquiditeit
Wordt niet onmiddellijk afgenomenWordt onmiddellijk afgenomen
Futures Fee 0,01%Futures Fee 0,06%
Spot Fee 0,10%Spot Fee 0,10%

Wat zijn De trading Fees op ByBit

De Crypto Exchange maakt onderscheid tussen maker- en taker-kosten door hoe snel een bestelling wordt uitgevoerd. Marktorders, die kopen of verkopen tegen de beste prijs op de markt, worden onmiddellijk uitgevoerd en zijn taker orders.

Limietorders worden geplaatst tegen een vooraf gespecificeerde prijs en worden uitgevoerd wanneer de marktprijs gelijk is aan of beter is dan de limiet. Limietorders kunnen worden geclassificeerd als maker- of taker-orders, afhankelijk van wanneer ze worden uitgevoerd.

Bybit heeft een kosteneffectieve tariefstructuur die vriendelijk is voor beleggers. Het nieuwe gelanceerde VIP-programma zal de bestaande vergoedingen voor zowel de spot- als de derivatenmarkten vernieuwen, hierdoor hebben beleggers recht op de voordelen van het VIP- of Bybit Loyalty-programma.

De verdeling is als volgt:

SpotFutures
VIP LevelTaker Fee RateMaker Fee RateTaker Fee RateMaker Fee Rate
Non-VIP0.10%0.10%0.06%0.01%
VIP 10.06%0.04%0.05%0.006%
VIP 20.05%0.02%0.0425%0.004%
VIP 30.04%0.01%0.002%
Pro 10.03%0%0.04%0%
Pro 20.025%0%0.035%0%
Pro 30.02%0%0.03%0%
geüpdatet maart 2022

Kostenvergelijking met andere Exchanges

Hieronder kunt u een overzicht vinden van de kostenvergelijking in vergelijking met andere online Crypto Exchanges. Deze zijn gebaseerd op de kosten op instapniveau.

ExchangeMaker Fee RateTaker Fee RateTotale Fee
Bybit (Non-VIP)0.10%0.10%0.20%
Binance(VIP 0)0.10%0.10%0.20%
Huobi0.20%0.20%0.40%
Kraken0.16%0.26%0.42%
Gemini0.25%0.35%1.00%
Coinbase0.50%0.50%1.00%

Heeft u nog geen ByBit account ?

Leverage Fees

Handelen met hefboomwerking is de handeling van het financieren van contracten met geleend kapitaal. Het is een investeringsstrategie die wordt gebruikt om het rendement op kapitaal te vergroten. In feite gebruiken beleggers ook hefboomwerking om hun koopkracht op de markt te vermenigvuldigen met als doel het rendement te verhogen.

Bybit biedt een hefboomwerking tot 100× en vereist een initiële marge en onderhoudsmarge.

Een belegger die een betstelling ter waarde van 100 USDT heeft geplaatst, betaalt hierover een Fee van 100×0,06%. Hefboomwerking vergroot uw handelskosten. Als u een hefboomwerking van 2× gebruikt, stijgen uw handelskosten met 2×. U plaatst bijvoorbeeld een order van 100 USDT met een hefboom van 2×, u betaalt dan 0,06% over de waarde van 200 USDT in plaats van 100 USDT.

Financierings Fee

Financieringskosten zorgen ervoor dat de laatst verhandelde prijs is verankerd aan de wereldwijde spotprijs, vergelijkbaar met het genereren van rente in spotmargehandel. Bybit biedt bepaalde regels voor financieringskosten, die als volgt zijn:

  1. Als de dekkingsgraad positief is, betalen longpositiehouders shortpositiehouders. Als de dekkingsgraad negatief is, betalen shortpositiehouders longpositiehouders.
  2. Handelaren kunnen alleen elke 8 uur financieringskosten betalen of ontvangen als ze een positie hebben om 16:00 UTC, 00:00 UTC en 08:00 UTC.
    Opmerking: niet alle handelsparen ontvangen het standaardinterval voor de financieringskosten van 8 uur. Handelsparen zoals XEMUSDT, STXUSDT, EGLDUSDT, ENJUSDT, FLOWUSDT, SLPUSDT hebben een financieringsinterval van elk uur.