Bitvavo

Beoordeeld met een 4,8/5

Bitvavo (uit)betalingen

Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie die u nodig heeft met betrekking tot de uitbetaling en betaling van uw Crypto vermogen op Bitvavo. Wij begrijpen als geen ander dat u als beginnend belegger graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Na het lezen van deze pagina weet u hoe de uitbetaling en betaling via Bitvavo werkt en of dit past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Duur van de uitbetaling

Het online Crypto platform verwerkt uw opnames bijna altijd direct. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het betalingsverkeer tussen de banken hoe snel de uitbetaling op uw bankrekening staat.

Het platform geeft aan dat er ter indicatie voor overboekingen in Nederland op werkdagen één werkdag nodig is. Voor internationale overboekingen zou dit twee werkdagen in beslag kunnen nemen. Het is altijd mogelijk dat uw eigen bank de uitbetaling vertraagd, dit zou kunnen komen door een druk netwerk.

Is er een maximaal bedrag voor storting ?

Bitvavo hanteert een maximaal te storten bedrag. Dit verschilt per betalingsmethode. Hieronder kunt u een overzicht vinden voor deze limieten.

BetalingsmethodeMaximum transactiebedrag
Bancontact€10.000
Bank overschrijving (SEPA)€1.000.000
EPS€10.000
Giropay€10.000
iDEAL€10.000
Sofort€10.000
PayPal€10.000

Is er een maximaal opnamelimiet ?

Bitvavo hanteert een maximaal opnamelimiet, dit heeft met overheidsregulering te maken. Bitvavo moet het witwassen van – en illegaal – geld voorkomen. De Crypto Exchange is wettelijk verplicht om aan te kunnen tonen wat de herkomst van de belegger zijn vermogen is. Dit wordt gedaan naar aanleiding van De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (WWFT)-regelgeving.

Hieronder kunt u een overzicht vinden van de opnamelimieten van het Bitvavo Exchange platform.

TijdsduurMaximum transactiebedrag
1 dag€25.000

Zijn er kosten aan opname of storting verbonden ?

Aan het storten van geld zijn kosten verbonden, dit verschilt per betalingsmethode. Hieronder kunt u een overzicht vinden van de kosten voor het storten van geld op de Crypto Exchange.

Betalingsmethodekosten
Bancontact0%
Bank overschrijving (SEPA)0%
EPS1,75%
Giropay1,75%
iDEAL0%
Sofort2,25%
PayPal2,00%

Heeft u nog geen Bitvavo account ?