Bitvavo

Beoordeeld met een 4,8/5

Bitvavo

Hier op deze review pagina geven wij u onafhankelijke informatie die u kan helpen om de juiste keuze te maken tussen alle online Crypto Exchanges. Voor nieuwkomers in de Cryptowereld blijft het lastig om de juiste Crypto Exchange te vinden die bij u past. Op onze Homepage kunt u een summiere samenvatting vinden van de beste online Crypto Exchanges. Wij begrijpen als geen ander dat u als nieuwkomer graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Wij streven ernaar dat u, na het lezen van deze pagina, weet of Bitvavo past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Inleiding

Het Bitvavo platform is in 2018 opgericht met als doel de kloof tussen de normale valuta’s en cryptocurrencies te overbruggen. De Bitvavo Crypto Exchange is één van de snelst groeiende Nederlandse crypto platformen. Het platform wordt geleid door een ambitieus en op ontwikkelings gericht team, die voortdurend bezig is met het verbeteren en uitbreiden van het platform. U als Crypto belegger kunt hier een overzichtelijk orderboek voor spothandel, een goede klantenservice in Nederlandse taal, en ondersteuning vinden. In twee jaar tijd heeft Bitvavo zich gevestigd als marktleider in Nederland en een van de grootste in Europa, met meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers en meer dan €100 Miljard totaal verhandeld volume. Door transparante tarieven, een breed scala aan cryptocurrencies en een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden, maakt Bitvavo de valuta van de toekomst voor iedereen toegankelijk.

Eén van de voordelen van Bitvavo is dat dat deze is gevestigd in Nederland. De handelskosten op het platform zijn hoger in vergelijking met andere concurrenten, maar is nog steeds laag met 0,04%. Het enige nadeel van het platform is, dat deze weinig verschillende diensten aanbied, het switchen tussen verschillende Exchanges kan nodig zijn, mocht u uw crypto op een andere manier willen beleggen. Er wordt door Bitvavo ook een overzichtelijke App aangeboden voor iOS en Android, hierdoor heeft u overal en altijd toegang tot de cryptomarkt. Er worden meer dan 150 verschillende cryptocurrencies aangeboden, dit is voor veel beleggers voldoende. Het dagelijks handelsvolume op Bitvavo ligt momenteel hoger dan 75 miljoen dollar. De Exchange is gereguleerd, Bitvavo is lid van de Nederlandse Vereniging van Bitcoin Bedrijven, een zelfregulerend orgaan met als doel het voorkomen van fraude en witwassen.

Belangrijkste Criteria

Eerste €1000,- zonder commissie Traden
Lage Trading Fees, tot 0.04%
Mobiele App voor iOS en Android
iDeal als betaalmethode
150 Cryptocurrencies
Hoog dagelijks Handelsvolume
Gereguleerde Exchange
Weinig verschillende Diensten

Diensten

Spot Trading
Spot Trading Logo
Staking
Staking logo
Directe Conversie
Directe Conversie Logo

Bitvavo Review

In onze onderstaande Bitvavo review geven wij u uitgebreide en relevantie informatie om uw keuze voor de juiste online Crypto Exchange te vergemakkelijken. Met onze jarenlange ervaring als cryptohandelaren, hebben wij veel kennis opgedaan als het om Crypto Exchanges gaat. Hierdoor kunnen wij u effectieve en onderbouwde informatie verschaffen.

Heeft u nog geen Bitvavo account ?

Aangeboden diensten.

Bitvavo is opereert vanuit Amsterdam, en heeft in de afgelopen jaren een betrouwbare naam opgebouwd binnen de Nederlandse Crypto-ruimte. Bitvavo heeft klantgerichte waarden en streeft ernaar om zowel diensten aan te bieden voor de beginnende en ervaren belegger. De Exchange heeft bied een klein scala aan diensten aan, waar menig belegger mee uit de voeten kan. De Crypto Exchange biedt drie diensten aan: Spot Trading, Staking en Directe Conversie.

Bitvavo heeft meer dan 150 verschillende cryptocurrencies die via het orderboek op het online platform gekocht en verkocht kunnen worden. Met de Spot Trading dienst u cryptocurrencies tegen real-time prijzen kopen met als doel het genereren van winst.

Eén van de aangeboden diensten op het platform is Staking, de Exchange biedt off-chain en on-chain Staking. Off-chain staking biedt de mogelijkheid om rewards te verdienen door uw Crypto op het Bitvavo platform ter beschikking te stellen. On-chain staking biedt de mogelijkheid om bij te dragen aan de blockchain door middel van ‘Proof-of-Stake’.

Zoals elke Exchange of broker wordt er Directe Conversie aangeboden. Bij de Directe conversie hoeft u geen deel te nemen aan een Spotmarkt. De optie voor directe conversie wordt vaak gebruikt bij beginnende Crypto handelaren.

Betaalmethodes

Eén van de belangrijkste factoren voor het online beleggen in Cryptocurrencies is natuurlijk de betaalmethode. Bitvavo bied veel verschillende betaalmethodes aan waarmee de gemiddelde Nederlandse belegger mee uit de voeten kan. Geld overmaken met iDeal is de meest gebruikte online betaalmethode in ons land. Kies een betaalmethode waar u zich het prettigst bij voelt en u kunt beginnen met traden. Hieronder kunt u een overzicht vinden van de geaccepteerde betaalmethodes op Bitvavo.

Uitbetaling

Naast de betaalmethodes is het natuurlijk ook goed om te weten welke uitbetaalmethodes het platform ondersteund. Uiteindelijk wilt u als belegger uw geïnvesteerde vermogen opnmen. Het is belangrijk dat een Crypto Exchange een goede uitbetalingsmogelijkheid biedt. Bitvavo biedt een snelle en efficiënte uitbetalingsmethode aan om uw geïnvesteerde vermogen op te nemen . Bitvavo heeft een redelijk hoog uitbetalingslimiet, dit limiet bedraagt €25.000 per dag. Wilt u meer informatie over het uitbetalen of betalen, klikt u dan op onderstaande link en lees hier verder hoe de uitbetaling op Bitvavo werkt.

Mobile App, iOS en Android

Een Bitvavo App voor je smartphone kan niet ontbreken. Bitvavo bied beleggers efficiënte en directe toegang tot het Crypto platform. De Cryptomarkt is volatiel en hier telt elke seconde. Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijke App voor Android en iOS zodat u bliksemsnel kunt handelen wanneer u maar wilt. Via de App kunt u spot handelen, limietorders instellen en prijsmeldingen krijgen.

De App heeft een overzichtelijk dashboard waar u net zo goed kunt handelen als op uw laptop op desktop. U kunt de App downloaden via de link boven op deze pagina.

Trading Fees, oftewel handelskosten

Crypto Exchanges overleven op commissies, deze commissies worden Trading Fees genoemd. Deze Trading Fees zijn transactiekosten die in rekening worden gebracht wanneer u crypto koopt of verkoopt op een Crypto Exchange. Voor u als belegger is het uitermate belangrijk dat u niet te hoge trading fees betaald voor het handelen in Crypto. Bitvavo bied Trading Fees aan die verminderd kunnen worden tot 0,04%. Dit percentage is hoger in vergelijking met andere online Crypto Exchanges, maar nog erg laag in vergelijking met brokers. Wilt u de uitgebreide informatie over de Trading Fees van Bitvavo vinden, klikt u dan op onderstaande link.

Bonussen

Bonussen zijn altijd goed meegenomen. Voor nieuwe klanten hebben veel online Crypto exchanges acties, deals of aanbiedingen, dit kan een hoop opleveren. De ene Exchange bied meer acties en deals dan de ander, sommige Exchanges bieden ook Trading Competities aan met prijzen. Momenteel bied Bitvavo nieuwe beleggers die via onze website komen een welkomstbonus aan. De bonus die u krijgt op Bitvavo is dat u de eerste €1000,- kunt verhandelen zonder commissie te betalen. Deze bonus is niet de hoogste, maar is zeker goed meegenomen. U kunt alle bonussen hier op deze pagina vinden.  (link naar bonus Pagina voor alle Exchanges)

Handelslimieten

Veel Crypto Exchanges worden gereguleerd, hier is dan ook vaak een maximaal handelslimiet ingesteld. Regulering zorgt voor een stabiele en betrouwbare markt. Bij Bitvavo kunnen handelslimieten naar hun eigen inzicht worden ingesteld, zo kunt u per order een maximale waarde van een Cryptocurrency verhandelen. De specifieke maximale handelslimieten voor het handelen uw Cryptocurrencies worden door Bitvavo niet aangegeven.

Klantenservice

De klantenservice van Bitvavo is 24/7 beschikbaar. Bitvavo bied verschillende soorten ondersteuning aan voor hun klanten. Er is een toegewijde Self-Helpdesk pagina beschikbaar waarbij met verschillende vragen terecht kunnen. Er is een live Chat beschikbaar via Desktop en App, hier kunt u op elk gewenst moment van de dag met uw vragen terecht. Onder het kopje “about us” kunt u ook e-mailadressen vinden mocht u direct in contact willen komen met het platform. Onze algehele ervaring met de klantenservice van Bitvavo is positief.

Beveiliging

Beveiliging is belangrijk voor iedereen, vooral wanneer we spreken over geïnvesteerd vermogen. Het is uitermate belangrijk dat uw vermogen veilig is en u uw online account zo goed mogelijk is beveiligd tegen phishing, accountinbreuk of andere diefstal. Bitvavo biedt Tweefactorauthenticatie (2FA) aan. Dit staat ook bekend als authenticatie in twee stappen. 2FA is een extra beveiligingslaag naast uw gebruikersnaam en wachtwoord die u nodig heeft om in te loggen. De 2FA-code is gekoppeld aan een specifiek apparaat, zoals uw telefoon. In onze jarenlange ervaring als Crypto beleggers hebben wij gemerkt dat 2FA een “Must” is voor elke Crypto Exchange. Wij zijn dan ook positief dat Bitvavo deze extra beveiligingsdienst ondersteunt.

Aangeboden Cryptocurrencies

Op de online Crypto Exchange van Bitvavo kunt u meer dan 150 Cryptocurrencies vinden. De Exchange blijft dit aanbod uitbreiden en u als belegger kunt hier zeker uw favoriete cryptocurrency vinden. De handelsparen die worden aangeboden op het platform zijn allemaal in Euro. U kunt dus direct handelen tussen Euro en uw favoriete Crypto. Bitvavo Bied voornamelijk populaire cryptocurrencies aan, dit maakt het moeilijker om een onbekende Cryptocurrencies te vinden met hoge winstpotenties. Dit geeft u als beleggers een kleinere kans om een groot rendement te behalen op uw investering.

Verificatie

Door overheidsregulering van Bitvavo is het nodig om u als belegger te verifiëren. Deze verificatie wordt KYC (Know Your Costumer) genoemd. Deze verificatie vloeit uit “De Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme” oftewel de (WWFT)-regelgeving. Het is zonder verificatie onmogelijk om uw vermogen op te nemen op uw bankrekening. U kunt dus als niet geverifieerde belegger geen gebruik maken van alle diensten op de Exchange.

Dashboard

Hiernaast kunt u het spothandelsdashboard van Bitvavo vinden, deze is overzichtelijk en duidelijk. Met het dashboard kunt u grafieken, marketingtrends, uw portfolio en uw huidige en eerdere transacties bekijken. Het dashboard bestaat uit een effectieve mix van handige grafieken in combinatie met een intuïtieve gebruikersinterface. Dit geldt ook voor de mobiele App voor iOS en Android. U kunt gemakkelijk switchen tussen verschillende handelsparen en gemakkelijk limieten instellen

Heeft u nog geen Bitvavo account ?

Bitvavo Beoordeling

4.8/5

Gebruikersvriendelijke website met
veel opties en voordelen voor de
startende belegger

Meer reviews

Wij zetten alles op alles om voor u een duidelijk beeld te schetsen van wat u van een online Crypto Exchange kunt verwachten. U kunt hierbij denken aan factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aangeboden diensten, bonussen, betaalmethodes, uitbetaling, trading fees, handelslimieten, klantenservice, beveiliging en aangeboden cryptocurrencies.

Hieronder kunt u een kort overzicht vinden waar u reviews van andere betrouwbare Crypto Exchanges kunt vinden.