Bitfinex

Beoordeeld met een 4.8/5

Bitfinex

Hier op deze informatie pagina geven wij u alle informatie die u nodig hebt om een juiste keuze te kunnen maken tussen alle Crypto Exchanges. Het blijft lastig om de juiste Crypto Exchange te vinden die bij u past. We hebben voor u alle Crypto Exchanges op een rij gezet op onze Homepage, maar wij begrijpen als geen ander dat u als beginnend belegger graag de fijne details van elke Crypto Exchange wilt weten. Na het lezen van deze pagina weet u of Bitfinex past bij uw behoeftes als beginnend of ervaren belegger.

Inleiding

Bitfinex, opgericht in 2012 en een van de eerste platformen die het mogelijk maakte om Bitcoin te verhandelen. De Exchange heeft een hoogstaande reputatie waar de grote spelers hun Bitcoins en andere crypto verhandelen. Doordat veel grote spelers, beter bekend als Whales, actief zijn op dit platform, is de spread, oftewel prijsverschil tussen vraag en aanbod, vaak erg klein. De kleine spread zorgt voor weinig ”slippage” bij het gebruik van stop-loss orders en zorgt ervoor dat je makkelijk in en uit posities kunt stappen. Bitfinex is een platform voor de handelaren, die graag snel in en uit posities willen stappen. Dankzij de lage fees die dit platform biedt is dat ook nog eens erg voordelig is.

Bij Bitfinex kan u gebruik maken van verschillende betaalmethodes zoals iDeal, Sofort, Bancontact, GiroPay, MyBank. Hiermee kunt u Euro’s, Dollars en andere grote internationale fiat stortingen maken. Het platform biedt dan ook EURO/Crypto en USD/Crypto paren aan maar ook Crypto/Crypto paren zoals bijvoorbeeld BTC/USDT BTC/ETH. Mocht u anoniem willen handelen op dit platform dan is dat mogelij, maar dan kunt u geen Fiat voor crypto verhandelen en andersom.

Bitfinex staat onder andere bekend om de lage “Latency” op het platform. De latency is de tijd die verstrijkt tussen het plaatsen van een order en de executie hiervan. Dit is een erg belangrijk aspect bij snel bewegende markten, zoals de crypto markt. Bitfinex biedt voor beleggers Spot- en Marginhandel aan tot 10x leverage op uw vermogen. Futures handel en marge lenen waarmee u als belegger rente kan ontvangen op de door u uitgeleende cryptocurrencies.

Belangrijkste Criteria

Lage Trading Fee 0.1%
Mobiele App voor iOS en Android
iDeal als betaalmethode
170 Cryptocurrencies
Hoog dagelijks Handelsvolume
Gereguleerde Exchange
Veel verschillende Diensten
Geen Welkomstbonus

Diensten

Spot Trading
Spot Trading Logo
Margin Trading
Margin Trading logo
Directe Conversie
Directe Conversie Logo
Staking
Staking logo
Uitlenen
Uitlenen Logo

Bitfinex Review

In onze uitgebreide Bitfinex review geven wij u uitgebreide relevantie informatie om uw keuze voor de juiste online Crypto Exchange te vergemakkelijken. Met onze jarenlange ervaring als cryptohandelaren, hebben wij veel kennis opgedaan als het om Crypto Exchanges gaat. Hierdoor kunnen wij u goede en onderbouwde informatie verschaffen.

Heeft u nog geen Bitfinex account ?

Aangeboden diensten.

Bitfinex is een platform voor de ervaren handelaren die wellicht al ervaring hebben in andere markten. Bitfinex bied dan ook, naast het handmatig invoeren van orders in de handelsomgeving, API integratie aan voor mensen die zogenoemde bots gebruiken om te handelen. Bitfinex bied veel verschillende diensten aan voor u als belegger. Met het overzichtelijke dashboard kunt u gemakkelijk switchen tussen deze diensten. Onderstaand kunt u een overzicht vinden met de verschillende diensten die worden aangeboden op het platform.

Spot handel op Bitfinex kan met 181 verschillende cryptocurrencies. U kunt deze verhandelen tegen verschillende grote internationale munten zoals de USD, EUR, GBP, JPY, daarnaast kunt u anoniem, zonder verificatie, crypto/crypto handelsparen verhandelen op de spot markt.

Bitfinex bied ook Margin Trading aan, hierbij kunt u Cryptocurrencies verhandelen met behulp van fondsen van een derde partij. De hefboomwerking die u kunt gebruiken bij Marginhandel is maximaal 10x.

Crypto Futures zijn beschikbaar voor 55 verschillende cryptocurrencies en ook voor goud. Voor Future trading geldt ook dat u tot maximaal 10x uw beschikbaar gestelde vermogen kan gebruiken.

Zoals alle Crypto Exchanges of brokers Direct Converse aanbieden, kunt u op Bitfinex ook uw Cryptocurrencies direct converteren naar fiat, of andersom. Deze dienst word voornamelijk gebruikt door beginnende beleggers.

Bitfinex bied ook Staking aan. Staking stelt u in staat om een eenvoudig beloningen te genereren door simpelweg uw digitale tokens op Bitfinex te houden, deze beloningen kunnen oplopen tot 10%. U kunt de volgende Tokens Staken op Bitfinex: Tron; EOS; Tezos; Cosmos; Solana; Polygon; Cardano; Polkadot; ETH2; KSM.

Op het platform wordt ook een dienst aangeboden voor het uitlenen van uw Cryptocurrencies. Dit word Margin Funding genoemd. U als belegger kunt liquiditeit verschaffen aan handelen die gebruik maken van Margin Trading. Op deze uitgeleende cryptocurrencies of Fiat kunt u rente verdienen. Dit is een handige manier om een passief inkomen te genereren.

Paper trading: heb je een nieuwe strategie en wil je deze eerst uitproberen op een demo versie, dan ben je bij Bitfinex aan het juiste adres, vooral handig voor als je je trading-bot een nieuw algoritme hebt gegeven om te testen of deze wel vlekkeloos werkt in een echte test omgeving.

OTC handel, oftewel Over the Counter handel, een een form van handel waarbij grote posities buiten de reguliere ”orderbooks” van het platform worden verhandeld, het gaat hier vaak om instituties of andere grote partijen die graag zonder de markt te willen bewegen een grote positie willen liquideren of aanschaffen. deze vorm van handel is niet veel voorkomend, maar wordt zeker gebruikt op dit platform.

Bovengenoemde diensten bieden limit-, stop limit-, stop market orders aan. Er is ook een speciale tool genaamd ”Scaled Orders”, dit is een algoritmisch ordertype waardoor een handelaar niet handmatig verschillende orders hoeft in te voeren. Deze tool stelt de handelaar in staat om automatisch meerdere limietorders te creëren binnen een door de gebruiker bepaalde prijsklasse.

Betaalmethodes

Op het Bitfinex platform kunt gemakkelijk via iDeal, Sofort, Bancontact en GiroPay geld overmaken. Zodra uw bankoverboeking binnen is kunt u op het platform uw Euro’s en of dollars verhandelen tegen crypto. De iDeal betaalmethode op Bitfinex maakt het gemakkelijk voor beleggers om snel en gemakkelijk geld over te maken.

Uitbetaling

Naast het investeren in Cryptocurrencies is het natuurlijk van groot belang om uw geïnvesteerde vermogen weer terug te krijgen. Het is dan belangrijk dat de Crypto Exchange een goede uitbetalingsmogelijkheid biedt. Bij Bitfinex kunt u zonder verificatie direct al uw crypto opnemen en naar uw eigen wallet of een ander platform versturen. Met verificatie kunt u Euro via een SEPA bankoverschrijving op uw IBAN rekening ontvangen. Uit ervaring is gebleken dat Bitfinex en de betrokken bank de overboekingen binnen 24 uur verwerken.

Mobile App, iOS en Android

Als marktleider biedt Bitfinex natuurlijk een eigen mobiele app aan in de Apple App store en de Google play store. Via deze gebruiksvriendelijke App kunt u Crypto Spot handelen vanaf uw mobiele telefoon overal waar u internet verbinding heeft. Voer gemakkelijk, limit- of stoplimit orders in voor uw marge positie wanneer u marktvolatiliteit verwacht. De app geeft u de volle controle over uw portofolio en inzicht in uw handelsgeschiedenis met één druk op de knop.

Trading Fees, oftewel handelskosten

Op Bitfinex kunt u een van de laagste fees voor handel van FIAT naar Crypto vinden. De meeste ”on & off ramps” rekenen vaak 0,3-1% aan fees voor de handel van FIAT naar Crypto. Bij Bitfinex is de hoogste fee 0,1% en naarmate u meer verhandeld kan deze hellemaal naar 0% worden verlaagd.

Bonussen

Bitfinex biedt geen welkomstbonussen aan op dit moment, dit past dan ook bij hun benadering. Het is een no-nonsens platform dat zich echt richt op scherpe tarieven en een snelle matching engine, met een lage latency en zero downtime.

Handelslimieten

Er zijn platformen die werken met limieten per order en of order type. Op dit moment hanteert Bitfinex een minimale order size van 0.0002BTC per order. Er zijn geen maximale limieten per order, u kunt dus zelf de grote van uw order bepalen. Juist voor grote handelaren is dit een voordeel zo kunnen zij gemakkelijk grote koop en verkoop orders plaatsen in het orderboek.

Klantenservice

De klantenservice van Bitfinex is 24/7 beschikbaar via hun browser en App. U kunt bij hun terecht voor hulp bij verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld stortingen/opnames, verificatie, account toegang, partnerships, suggesties, bug-reporting en alle andere uitdagingen die je tegen kan komen tijdens uw activiteit op het platform. Via de help center pagina kunt u uw vragen invoeren, en zal u daarna via de mail met een ticket nummer worden benaderd door een medewerker. Onze ervaring met hun helpdesk is dat ze altijd binnen 24 uur reageren, ons contact met de help-desk is zeer positief geweest in de afgelopen jaren.

Beveiliging

Bitfinex heeft veiligheid in een hoog vaandel staan en heeft dat door de jaren heen dan ook met vallen en opstaan moeten leren, zo is er in het verleden (2016) een hack geweest waarbij er 119.000 Bitcoin is gestolen. Begin 2022 is de hacker die deze Bitcoin gestolen heeft gearresteerd en heeft de Amerikaanse autoriteit de Bitcoins in handen. Sinds de hack doet Bitfinex er alles aan om het platform zo veilig mogelijk te maken. U kunt uw account beveiligen doormiddel van 2FA & U2F, u kunt er voor kiezen om alleen in te inloggen op een door u geselecteerd IP adres. Voor het opnemen van cryptocurrencies kunt u bijvoorbeeld alleen bepaalde IP adressen whitelisten . Bitfinex biedt een zogenoemde bug bounty aan voor white hatt hackers, op deze manier kunnen mensen die veiligheidslekken ontdekken deze melden bij Bitfinex in ruil voor een bonus.

Aangeboden Cryptocurrencies

Bitfinex ondersteund momenteel meer dan 181 Cryptocurrencies op de spot markt. Deze zijn allemaal te verhandelen tegen USD, USDT en BTC. Tegenover Euro zijn zijn er 4 paren beschikbaar. Het aanbod van verschillende munten op dit platform is misschien niet zo groot als u zou willen, dit komt door de selectiviteit bij Bitfinex. Het platform list niet elke willekeurige token zonder potentie of voldoende marktvolume. 55 verschillende tokens worden aangeboden in de marge handel waardoor u door middel van hefboomwerking uw potentiele winst tot 10x kan verhogen.

Verificatie

Door overheidsregulering van de online Crypto Exchanges is het nodig om u als belegger te verifiëren. Bij Bitfinex is dit niet nodig als u alleen Crypto tegen Crypto verhandeld. Wanneer u gebruik wilt maken van de handel tussen Crypto en Fiat of Fiat naar uw bankrekening wilt overmaken moet u de KYC-verificatie procedure volgen. Dit is allemaal om criminele activiteiten tegen tegen gaan, en zorgt voor meer transparantie in de markt. Uw gegevens worden bij Bitfinex goed beveiligd tegen hackers en andere kwaadwillende.

Dashboard

Het dashboard van Bitfinex heeft een overzichtelijke interface, waarbij u makkelijk kunt switchen tussen de verschillende handelsparen en -vormen. Dit kunt u doen terwijl uw balans, open orders, open posities, order geschiedenis, live orderboek en de grafiek van uw favoriete handelsparen zichtbaar zijn.

Heeft u nog geen Bitfinex account ?

Bitfinex Beoordeling

4,8/5

Gebruikersvriendelijke website met
veel opties en voordelen voor de
startende belegger

Meer reviews

Wij zetten alles op alles om voor u een duidelijk beeld te schetsen van wat u van een online Crypto Exchange kunt verwachten. U kunt hierbij denken aan factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aangeboden diensten, bonussen, betaalmethodes, uitbetaling, trading fees, handelslimieten, klantenservice, beveiliging en aangeboden cryptocurrencies.

Hieronder kunt u een kort overzicht vinden waar u reviews van andere betrouwbare Crypto Exchanges kunt vinden.